Kristoffersen slalomt eindelijk weer naar winst, Simonet van 30 naar 3

De tweede World Cup-wedstrijd van het weekeinde voor de alpineskiërs is zondag afgewerkt in het Franse Chamonix. Net als een dag eerder stond er een slalom op het programma op de Franse sneeuw.

De dit seizoen zo tegenvallende Noor Henrik Kristoffersen liet in run één eindelijk weer eens zijn kwaliteiten zien en noteerde de snelste tijd. Thuisfavoriet Alexis Pinturault gaf 0,23 seconden toe en werd gevolgd door de Oostenrijker Marco Schwarz (+0,44), de Zwitser Luca Ärni (+0,53), Fabio Gstrein (+0,58) uit Oostenrijk en de uiterst verrassende Bulgaar Albert Popov (+0,68).

De Zwitser Sandro Simonet stond na één run op plek dertig, maar in de tweede manche beet de een na de ander zich stuk op zijn tijd. Ramon Zenhäusern was de eerste die sneller was, waarmee Simonet bijna twintig plekken gestegen was. Popov kon zijn toprun geen vervolg geven en viel achttien plekken terug, Gstrein leverde er zelfs 21 in en inmiddels ging Zenhäusern vanaf plek elf na run één nog steeds aan de leiding.

Ärni steeg zaterdag van de 29e naar de vierde plek, zondag ging hij de andere kant op: de Zwitser verloor dertien plekken. Schwarz verloor exact een seconde en vier plekken, waardoor hij niet zijn zevende opeenvolgnde podiumplek pakte. Pinturault maakte al snel een flinke fout, bleef wel overeind, maar verloor zes posities, waardoor Simonet zowaar zeker was van het podium.

Alleen Kristoffersen stond nog boven en hij hield het wél vol: hij won met 0,28 seconden eindelijk weer eens, voor Zenhäusern en Simonet. Voor laatstgenoemde was het de dag van zijn sportieve leven: hij was nog nooit verder gekomen dan één achtste plek drie jaar geleden.