Russisch snowboardsucces op parallelslalom Moskou

De World Cup snowboarden in Moskou heeft zaterdagavond succes opgeleverd voor het thuisland. Bij de mannen was er een Russische overwinning, bij de vrouwen lukte dat nét niet, maar was er wel een tweede plek.

Vrouwen
De Oostenrijkse Daniela Ulbing werkte zich via Carolin Langenhorst, Sabine Schöffmann en Patrizia Kummer naar de finale, waarin ze het opnam tegen de Russische Sofia Nadyrshina. Die won van Anastasia Kurochkina, Tsubaki Miki en Ramona Hofmeister, maar in de finale kwam de pas 17-jarige Russische 0,03 seconden tekort om Ulbing van haar tweede World Cup-zege en de eerste sinds 2017 te houden.

De derde plek ging naar Hofmeister, die een maat te groot was voor Kummer in de kleine finale. Kiki Bedaire de Prairie en Michelle Dekker slaagden er beiden niet in om zich voor de knockoutfase van de wedstrijd te kwalificeren.

Mannen
Met zeges op Lukas Mathies, Dario Caviezel en Edwin Coratti plaatste veteraan Zan Kosir uit Slovenië zich voor de finale tegen Dmitriy Karlagachev, die won van Iaroslav Stepanko, Daniele Bagozza en Alexander Payer. De finale was spannend: Karlagachev boekte met 0,07 seconden zijn eerste World Cup-zege. Plek drie was voor Coratti, die Payer ruim het nakijken gaf.