FOK! Wat een weer: brede opklaringen

winterbanner

Er zijn brede opklaringen en in het noorden en noordoosten komt eerst nog een enkele mistbank voor. Vooral in Limburg kan het lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De gladheid verdwijnt in de tweede helft van de ochtend. In de loop van de dag drijft er wat sluierbewolking binnen en tegen de avond volgt van het zuidwesten uit dikkere bewolking. In de loop van de avond gaat het in het zuiden af en toe regenen. Het wordt circa 3°C. De noordoostenwind draait naar oost tot noordoost en is zwak tot matig, later aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht naar maandag raakt het van het zuiden uit bewolkt en gaat er af en toe lichte (winterse) neerslag vallen. In de zuidelijke helft van het land gaat het om regen, verder naar het noorden kan er ook (natte) sneeuw, ijsregen en/of ijzel voorkomen waardoor het plaatselijk (verraderlijk) glad kan worden. Het uiterste noorden lijkt grotendeels droog te blijven. De oostenwind is zwak tot matig, aan zee vrij krachtig en de minimumtemperaturen variëren van +2°C in het zuiden tot -4°C in het noordoosten.

Maandag overdag wordt het van het westen uit geleidelijk overal droog. Later op de dag kan het met name in het noordwesten en noorden opklaren, elders blijft de bewolking overheersen. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het zuiden en rond het vriespunt in het uiterste noordoosten. De wind draait in de loop van de middag naar richtingen tussen noord en noordwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. (Bron: KNMI)

 

Het beeld van natuurlijke bijzonderheden (Foto: Scherpschutter)
Het beeld van natuurlijke bijzonderheden (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.