Petrovic nieuwe hoofdtrainer Willem II

Willem II heeft Zeljko Petrovic gekozen als nieuwe hoofdtrainer. De 55-jarige Montenegrijn volgt Adrie Koster op, die begin deze werd ontslagen na teleurstellende resultaten. Petrovic was was de laatste anderhalf jaar assistent-trainer van Dick Advocaat bij Feyenoord.

Petrovic heeft een contract getekend tot het einde van dit seizoen en gaat per direct aan de slag bij Willem II. De opvolger van de eerder deze week ontslagen Adrie Koster was in het verleden ook al assistent bij clubs als FC Utrecht, Hamburger SV, West Ham United en het Servische elftal.

[i]"We zijn in een situatie beland waarin lijfsbehoud ons doel is geworden. We zijn ervan overtuigd dat Zeljko een trainer is met wie we dat kunnen bereiken. Persoonlijk ken ik zijn kwaliteiten nog goed uit mijn tijd als speler bij HSV",[/i] aldus technisch directeur Joris Mathijsen.

Petrovic moet Willem II behouden voor degradatie. De Tilburgse club staat momenteel op een zeventiende plaats in de eredivisie. Sinds 21 november wist de club geen enkele overwinning meer te boeken. Komende twee weken staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma. Dan neemt de club het het op tegen FC Emmen en ADO Den Haag, de nummer achttien en zestien in de eredivisie.