FOK! Wat een weer: nog meer regen

winterbanner

Het is bewolkt en het regent op de meeste plaatsen. In het zuiden en midden wordt het in de loop van de ochtend overwegend droog, maar in de middag kunnen daar enkele buien voorkomen. In het zuiden is een klap onweer mogelijk. In het noorden blijft het regenachtig, mogelijk valt de neerslag in het noordoosten van Groningen in de vorm van (natte) sneeuw. Het temperatuurverschil is vandaag groot: van net boven het vriespunt in het uiterste noordoosten tot ongeveer 10°C in het midden en zuiden. Van het zuiden uit draait de wind op steeds meer plaatsen naar west tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de westkust krachtig en eerst mogelijk hard. In het noordoosten blijft de wind uit oost tot zuidoost waaien. Daar is de wind zwak tot matig, op de Wadden vrij krachtig.

Komende nacht kan er in het noorden en oosten eerst nog wat lichte sneeuw vallen, in het zuiden regent het af en toe. De neerslagzone trekt in de loop van de nacht zuidwaarts weg, waarna het van het noorden uit breed opklaart. De temperatuur daalt snel waarbij de minimumtemperatuur rond 1°C in het zuidwesten ligt en enkele graden beneden het vriespunt in het midden en oosten van het land. Lokaal kan het glad worden. De wind draait overal naar een noordelijke richting en neemt af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 

Toen het nog mooi weer was (Foto: qltel)
Toen het nog mooi weer was (Foto: qltel)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.