WK begint met Rally Monte Carlo, Ogier de beste

Voor de rallyliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want in de bergen rond Monte Carlo is het wereldkampioenschap rallyrijden begonnen met de traditionele Rally Monte Carlo. Dat leverde winst op voor wereldkampioen Sebastien Ogier en navigator Julien Ingrassia, hun zevende overwinning in de klassieker.

Voor Teemu Suninen was het in de allereerste proef al klaar: met Mikko Markkula naast hem rolde de Fin met Ford en al van de weg af, maar gelukkig waren ze beiden in orde. Vroeg op de tweede volle dag nam Ogier de leiding over en vanaf dat moment stond hij die niet meer af. Hij won met een ruime halve minuut voorsprong op Toyota-teamgenoten Elfyn Evans/Scott Martin.

Plek drie was op 1:13 minuten voor de Belgische Hyundai-rijder Thierry Neuville, die nog geen twee weken voor de rally afscheid nam van navigator Nicolas Gilsoul en een samenwerking begon met de onervaren Martijn Wydaeghe.

Ott Tänak en Martin Järveoja, de wereldkampioenen van 2019, moesten na elf proeven de strijd staken: na een lekke band had de Let niet genoeg rubber onder zijn Hyundai i20 om legaal over de weg naar de volgende proef te mogen rijden.