Alle verdachten van geweldpleging Museumplein melden zich bij politie na tonen beelden

Alle vier de verdachten van openlijke geweldpleging tijdens de demonstratie in Amsterdam op het Museumplein van 17 januari hebben zich gemeld bij de politie. Gisteren werden beelden van de vier mannen getoond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht. Zo meldt AT5

Na de uitzending meldde een eerste verdachte uit Houten zich al bij de politie. Daarna kwamen er veel tips binnen over de andere drie verdachten. Die hebben zich vandaag ook gemeld. Drie van de vier zijn al aangehouden, de laatste verdachte meldde zich later nog op een politiebureau.

De politie zegt dat het gaat om een 28-jarige man uit Arnhem, een 29-jarige man uit Houten en een 31-jarige man uit Purmerend. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Bij de verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen waren rond de tweeduizend mensen aanwezig die in de loop van de middag door de Mobiele Eenheid verdreven werden naar de omliggende straten rondom het Museumplein. 115 mensen werden opgepakt, zeven daarvan voor openlijke geweldpleging.