NFL: Buccaneers en Chiefs naar Brady's 10e Super Bowl

Er waren nogal wat twijfels over het seizoen in de NFL, maar het ging dan toch echt van start en inmiddels is er nog één wedstrijd over: Super Bowl LV, waarin op 7 februari beslist gaat worden of de AFC-kampioen of de NFC-kampioen de titel pakt.

NFC Championship Game; Green Bay Packers - Tampa Bay Buccaneers
De Buccaneers begonnen prima en al snel had quarterback Tom Brady met een 15-yard touchdown pass Mike Evans te pakken. Vroeg in het tweede kwart sloegen de Packers terug met een 50-yard pass van quarterback Aaron Rodgers op Marquez Valdes-Scantling, maar niet veel later rende Leonard Fournette een 20-yard touchdown binnen: 7-14.

Mason Crosby trapte drie thuispunten tussen de palen, op slag van rust volgde het hoogtepunt van de wedstrijd: een fantastische 39-yard pass van Brady op Scotty Miller, touchdown en 10-21. De tweede helft begon met een snelle 8-yard touchdown pass van Brady op Cameron Brate en dus al achttien punten voorsprong.

De Packers waren echter nog niet klaar: Rodgers bediende eerst Robert Tonyan over 8 yards en vervolgens Davante Adams over 2 yards voor in totaal twee touchdowns en 23-28. Ryan Succop trapte 23-31 binnen en een laatste field goal van Crosby kon de Packers uiteindelijk toch niet meer redden: 26-31 en Brady mag zijn 10e Super Bowl gaan spelen, zijn eerste met de Buccaneers, die ook nog eens als eerste team ooit de Super Bowl in eigen huis zullen spelen.

AFC Championship Game; Kansas City Chiefs - Buffalo Bills
De Chiefs en quarterback Patrick Mahomes wonnen vorig jaar de Super Bowl, maar via een field goal van Tyler Bass en een touchdown pass van Josh Allen op Dawson Knox kwamen de Bills in het eerste kwart op 0-9. Het tweede kwart werd echter een show voor de thuisfans: Mahomes bediende Mecole Hardman over 3 yards en Darrel Williams en Clyde Edwards-Helaire renden beiden een korte touchdown binnen: 21-9.

Bass zorgde voor twee rake field goals voor de Bills, maar Mahomes gaf af aan Travis Kelce en de voorsprong groeide naar 31-15. Dat herhaalde zich in het vierde kwart: Mahomes bediende Kelce en hij scoorde voor 38-15. Allen stelde Isaiah McKenzie over 6 yards nog in staat te scoren en Bass trapte vanaf 51 yards nog eens raak, maar de Chiefs wonnen met 38-24 en staan in hun tweede opeenvolgende Super Bowl.

Op zondagavond 7 februari staat de Super Bowl op het programma, de Chiefs en Buccaneers strijden dan vanaf 00.30 uur Nederlandse tijd om de titel. Voor informatie over hoe en waar dit alles te kijken is verwijzen we graag door naar het forumtopic op FOK!, hier te vinden.