Eerste volledige trailer Raya and the Last Dragon

Walt Disney Animation heeft zojuist de eerste volledige trailer voor hun nieuwe animatiefilm vrijgegeven. De trailer beleefde haar première zoals gebruikelijk bij de televisieshow Good Morning America.

In het land Kumandra moet Raya, een krijger die ervoor moet zorgen dat haar volk weer bij elkaar komt, op zoek naar de laatste draak. Die zoektocht blijkt vol te zitten met raadsels, mysterie en bedrog. 

Al eerder werd bekend dat Disney de mogelijkheden onderzocht voor een release via streamingplatform Disney+. De animatiegigant lijkt nu te gaan voor een hybride release. In Amerika kunnen abonnees de film vooruit bestellen door middel van Premier Access, een strategie die eerder werd toegepast voor Mulan. Tegelijkertijd zal de film, waar mogelijk, uitgebracht worden in de bioscoop. Het bedrag dat de abonnees hiervoor neer mogen tellen is nog niet bekendgemaakt en ook is nog niet bekend of de strategie voor Nederland gaat gelden.

De stemmen zullen ondermeer worden ingesproken door Kelly Marie Tran, Awkwafina, Benedict Wong en Sandra Oh. Raya and the Last Dragon, geregisseerd door Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs en John Ripa, is vanaf 3 maart beschikbaar.