Atelier Ryza 2 duikt deze week de diepte in

Uitgever Koei Tecmo en ontwikkelaar Gust hebben de releasetrailer voor Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy uitgebracht.

Ryza heeft in dit avontuur meer te verkennen omdat ze onder water kan zwemmen, planten kan gebruiken om muren te beklimmen en met een magisch touw anders onbereikbare plekken kan bezoeken. Het real-time vechtsysteem is uitgebreid met maximaal vier leden (drie hoofdgroepleden plus één sublid), met personages die meerdere vaardigheden en items op een rij kunnen combo'en dankzij de nieuwe Skill Chain en Item Rush-technieken.

Ook nieuw in Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy is een verbeterd synthesesysteem, dat de heldin helpt unieke en aanpasbare items te verzamelen en te combineren voor gebruik tijdens haar reis. De synthesis-systeem is voor nieuwe spelers vereenvoudigd, een kwestie van een knop indrukken, terwijl ervaren alchemisten toch volledig gebruik kunnen maken van de nieuwe synthesesystemen zoals Essence en Evolution Link om echt alles eruit te halen om de beste items te craften. Een andere nieuwe functie is Ryza's mogelijkheid om ruïnes te onderzoeken. Gebruik gesprekken met personages om de locaties van de ruïnes te onderzoeken, verken vervolgens het gebied en onderzoek de geheimen aldaar.

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy komt 29 januari uit op PlayStation 5, PlayStation 4, pc en Switch.