Getuigen gezocht van zware mishandeling in Amsterdam

Zaterdag 23 januari 2021 zijn twee mannen rond 18.00 uur zwaar mishandeld op de Postjesweg, vlakbij Witte de Withstraat in Amsterdam. De politie heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben, of beschikken over beelden van het incident of de vluchtroute van de nog onbekende verdachten.

Rond 18.00 uur hebben meerdere personen die avond met elkaar afgesproken op de Postjesweg in Amsterdam West, ter hoogte van het gebouw Het Sierraad. Er ontstaat een conflict, vermoedelijk over een potentiële verkoop, dat al snel uitmondt in een mishandeling. Twee slachtoffers, twee 20-jarige Amsterdammers, krijgen zulke harde klappen en trappen dat ze meerdere botbreuken oplopen, waaronder in het gezicht. Het viertal laat de twee jongens gewond achter en gaan er op twee scooters vandoor. De twee slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vier verdachten waren allemaal ongeveer tussen de 18 en 25 jaar oud en droegen donkere kleding. Ze gaan er op twee scooters vandoor: een zwarte scooter van het merk Kymco en een witte scooter van het merk Vespa, beide voorzien van een windscherm en een beenkleed. Na de mishandeling rijden ze op die scooters over de Postjesweg in de richting van de Hoofdweg, maar verdwijnen daar al snel uit het zicht.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook is de politie op zoek naar beeldmateriaal, bijvoorbeeld van dashcams. Beelden kunnen worden gedeeld met de politie via het online tipformulier.