Dubbel podium schansspringster Kramer

De vrouwen in het schansspringen hebben na de opening halverwege december eindelijk hun tweede World Cup-wedstrijd afgewerkt. Dat gebeurde in het Sloveense Ljubno met een landenwedstrijd en een individuele wedstrijd, waarmee het achttien (individuele) wedstrijden tellende seizoen dan eindelijk echt op gang is gekomen.

Landenwedstrijd
Het thuisteam bleek een maat te groot voor de rest, aangevoerd door een in topvorm verkerende Ema Klinec. Ook Spela Rogelj, Ursa Bogataj en Nika Kriznar deden het uitstekend, waardoor de eerste teamwinst ooit voor de Sloveense vrouwen binnen was.

Eirin Maria Kvandal, Thea Minyan Bjørseth, Silje Opseth en vooral Maren Lundby sprongen Noorwegen naar plek twee, voor het Oostenrijk van Daniela Iraschko-Stolz, Lisa Eder, Chiara Hölzl en Marita Kramer.

Individuele wedstrijd
Klinec sprong in ronde één naar de leiding, maar het was uiteindelijk de 19-jarige Kvandal die er met een sterke finalesprong met de winst vandoor ging. De jonge Noorse sprong pas haar tweede individuele World Cup-wedstrijd, geen onaardig begin van haar carrière.

Klinec werd wel tweede, de Nederlands-Oostenrijkse Kramer sprong met en sterke slotsprong van de vierde plek naar het podium en verstevigde zo haar leiding in het World Cup-klassement.