FOK! Wat een weer: kwakkeldekwakkel

winterbanner

Goeiedag!

Ik mag toch hopen dat jullie je wel kunnen gedragen hé vanavond? Zouden er nou prominente FOKKERS aan het rellen zijn geslagen? Gelieve u hier te melden voor een permban. Nee, alle gekheid op een stokje, ik mag toch echt hopen dat we niet weer middenin de ellende komen.

Enfin, is het ideaal rel-weer? Het is niet slecht, maar ook niet aangenaam. De komende uren trekken er buien van noordwest naar zuidoost over het land heen. Die nemen deels een winters karakter aan. Zeker in het binnenland kan er natte sneeuw en hagel bij zitten. Tevens bestaat er ook kans op een flinke donderklap. Als het even opklaart dan zakt het kwik richting het vriespunt. Alleen aan zee blijft het duidelijk boven 0. Er staat een forse noordwestenwind. 

Ook morgen is het echt kwakkelweer. Nadat de buien zijn weggetrokken klaart het een paar uur op. In de loop van de middag neemt de bewolking echter weer toe, en dan gaat er ook weer neerslag vallen. Deels regen, maar dieper landinwaarts kan er ook weer natte sneeuw vallen, en misschien dat er daar een dun laagje ontstaat. Verwacht echter geen dikke pakken. Hooguit 1 tot 2 cm, en dan moet de neerslag ook nog intensief genoeg zijn.

Bij dit alles wordt het een graad of 5, maar in intensieve neerslag zakt het kwik een paar graden. De wind is minder sterk dan vandaag en is meest matig tot vrij krachtig. Tevens draait hij van noordwest naar zuidwest. 

En zo kwakkelen we nog wel even door.  In de loop van de week is het weer heel zacht, maar in het weekend koelt het weer af. Wel lijkt het na een paar natte dagen in het weekend wel overwegend droog te zijn.

Tot ziens!  

 

Mooi verlichte lucht in Haps (Foto: Charged)
Mooi verlichte lucht in Haps (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.