Schalke 04 verliest zonder Huntelaar ook van Bayern München

Schalke 04 heeft thuis tegen koploper Bayern München geen resultaat kunnen halen. Met Klaas-Jan Huntelaar op de tribune verloor hekkensluiter Schalke met 0-4 door doelpunten van Thomas Müller (twee keer), Robert Lewandowski en David Alaba. Huntelaar is nog niet voldoende hersteld van zijn kuitblessure.

Schalke staat achttiende en laatste in de Bundesliga, met pas zeven punten uit achttien wedstrijden. Het verschil met nummer zeventien Mainz is drie punten. Bayern München heeft 42 punten en staat daarmee zeven punten los op nummer twee Leipzig.

Na een halfuur spelen kopte Müller de 0-1 binnen in Gelsenkirchen. Gouden Bal-winnaar Lewandowski verdubbelde na 54 minuten de voorsprong: 0-2. Schalke probeerde met schoten van Suat Serdar en invaller Alessandro Schöpf iets aan de achterstand te doen, maar de pogingen gingen naast. Müller kopte in de slotfase nog zijn tweede treffer binnen en David Alaba maakte er in blessuretijd 4-0 van.

Bayern nam met de dertiende zege van het seizoen een grotere voorsprong op de concurrentie. RB Leipzig verloor zaterdag van FSV Mainz (3-2) en trainer Peter Bosz ging met Bayer Leverkusen onderuit tegen VfL Wolfsburg (0-1). Borussia Dortmund had vrijdag al met 4-2 van Borussia Mönchengladbach verloren. Leverkusen en Wolfsburg volgen op tien punten van Bayern.

FC Köln heeft niet weten te profiteren van de nieuwe nederlaag van concurrent Schalke 04. Op bezoek bij TSG Hoffenheim ging de nummer zestien met 3-0 onderuit. Andrej Kramaric nam twee treffers voor zijn rekening en ook Christoph Baumgartner wist het net te vinden. Namens Köln miste Anthony Modeste in de 78e minuut een strafschop.