Russische biatletes winnen estafette, BÝ pakt massastart

De laatste World Cup biatlon vóór het WK dat over twee weken begint is zondag afgesloten. In het Italiaanse Antholz kregen de vrouwen de estafette voor de kiezen, de mannen werkten de massastart af.

Estafette vrouwen
Lisa Vittozzi begon namens Italië uitstekend en sloeg een gat van dik vijftien seconden naar de Duitse Vanessa Hinz en de Russische Evgeniya Pavlova. Voor Duitsland nam Janina Hettich het uitstekend over: halverwege ging Duitsland aan de leiding, met het Rusland waar Tatiana Akimova de tweede loopster was.

De derde loopsters, de snelle Denise Herrmann en Svetlana Mironova, bleven grotendeels bij elkaar en wisselden als nummers één en twee in de race. Franziska Preuss en Uliana Kaisheva namen het over om het af te maken en bij de laatste schietbeurt sloeg Kaisheva het beslissende gat, waardoor Rusland de winst pakte.

Achter de duellerende landen ging plek drie naar Frankrijk, waar Anaïs Bescond nog slecht was begonnen. Anaïs Chevalier-Bouchet werkte de ploeg echter gelijk op naar plek twee en Justine Braisaz en Julia Simon hielden de podiumplek vast.

Massastart mannen
Zoals wel vaker bestond het veld na de twee liggende schietbeurten uit een vrij langgerekt lint, dit keer aangevoerd door de Italiaan Lukas Hofer en de Sloveen Jakov Fak. Johannes Thingnes Bø nam het in de derde schietbeurt over en schudde Quentin Fillon Maillet uit Frankrijk van zich af.

De laatste schietbeurt leverde voor Bø een misser op, maar dat deed Fillon Maillet ook en daarmee was Bø's overwinning binnen. Fillon Maillet werd op een halve minuut tweede, Fak hield het bij één misser en pakte voor het eerst sinds zijn zilveren medaille op de Spelen van 2018 weer eens een podiumplek.