UFC: McGregor emotioneel na knock out

Conor McGregor wist even niet meer waar hij het had, zaterdagavond in Abu Dhabi. Voor een uitverkochte Etihad Arena ging de spraakmakende Ier in de tweede ronde onderuit tegen een tactisch perfect vechtende Dustin Poirier. Het was het eerste verlies op KO voor The Notorious.


Hoogtepunten Poirier vs McGregor II (Bron: YouTube)

In de eerste ronde nam McGregor zijn gebruikelijke dominante plek in de octagon in. Vanuit het midden van de kooi had hij de controle over het gevecht, al was Poirier erg sterk met zijn low-kicks op het scheenbeen van McGregor's rechterbeen.

Een mooie take down van Poirier en het daaropvolgende grondwerk zorgde voor vermoeidheid bij beide vechters al leek de Amerikaan daar meer last van de te hebben. Zijn low kicks bleven echter het onderbeen van de Ier geselen, terwijl McGregor geen moeite leek te doen om die te verdedigen.


Poirier vs McGregor II (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC)

In de pauze tussen de twee rondes in liet McGregor aan zijn team weten dat het scheenbeen toch wel erg veel pijn deed en na het begin van de tweede ronde ging Poirier lekker verder met het inmiddels opgezwollen onderbeen. De Ier leek daar zoveel last van te hebben dat hij zich niet meer genoeg kon focussen op de harde vuisten van de Amerikaan en daar kwam nou net het gevaar vandaan.

Op de helft van de tweede ronde ging McGregor neer en de scheids had genoeg gezien. 

McGregor was verbijsterd. "Het breekt mijn hart. In deze sport heb je zoveel hoogtes, maar ook zoveel dalen. Dit is moeilijk om te accepteren."


Poirier vs McGregor II (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC)

"Mijn been is volledig gevoelloos", ging hij verder. "Alhoewel ik dacht dat ik zijn trappen wel blokkeerde, ging zijn been tot aan mijn spieren. Het voelde alsof ik een american football onder mijn huid had zitten."

"Ik heb geen excuses. Dustin vocht perfect. Ik weet gewoon niet wat te zeggen. Ik ga naar huis en lekker ontspannen. Het gevecht nog eens terugkijken en proberen te begrijpen wat er fout is gegaan. Mijn been was kapot en ik reageerde daar niet goed op. Ik heb nog veel meer wapens die ik vanavond niet liet zien. Respect voor Dustin, ik ga naar huis en van mijn kinderen genieten", aldus de neergeslagen multi-miljonair.


Poirier vs McGregor II (Foto: Chris Unger/Zuffa LLC)

Volledige uitslag UFC 257:
Dustin Poirier verslaat Conor McGregor na TKO (stoten)
Michael Chandler verslaat Dan Hooker na TKO (stoten)
Joanne Calderwood verslaat Jessica Eye na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Makhmud Muradov verslaat Andrew Sanchez na TKO (stoten)
Marina Rodriguez verslaat Amanda Ribas na TKO (stoten)
Arman Tsarukyan verslaat Matt Frevola na jurybesluit (30-27 x2, 30-26)
Brad Tavares verslaat Antônio Carlos Júnior na jurybesluit (30-27 x2, 29-28
Julianna Peña verslaat Sara McMann na opgave (rear-naked choke)
Marcin Prachnio verslaat Khalil Rountree na jurybesluit (29-28 x3)
Movsar Evloev verslaat Nik Lentz na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Amir Albazi verslaat Zhalgas Zhumagulov na jurybesluit (29-28 x3)