Godzilla op de vuist met Kong in nieuwe trailer

Lockdown of geen lockdown, dankzij het HBO Max-plan brengt Warner Bros. alle films die ze dit jaar gepland hebben sowieso uit. Amerikaanse kijkers kunnen dan, in veel gevallen, kiezen of ze de films thuis of in de bioscoop kijken. De eerste grote blockbuster van 2021 (want WW84 kwam in de VS vorig jaar uit) is Godzilla vs Kong en daarvoor is nu een trailer verschenen.

In zekere zin is deze film waar Warner Bros. en Legendary Pictures al sinds 2014 naartoe aan het werken zijn, na de introductie van Godzilla en Kong in hun eigen films. De vorige film, Godzilla: King of the Monsters werd gemengd ontvangen, maar wie te porren is voor een flink potje matten tussen twee enorme monsters zou er in maart, als de bioscopen dan geopend zijn, goed aan doen een IMAX of Dolby Cinema-stoeltje te reserveren.

De films vallen binnen het MonsterVerse, een filmuniversum rondom grote monsters dat na Godzilla vs Kong nog geen nieuwe titels heeft aangekondigd. Slim, want aangezien de trailer impliceert dat één van de twee het verhaal niet overleeft is het wel zo fijn als kijkers pas in de bioscoop ontdekken wie als winnaar eindigt: King Kong, of de King of the Monsters.

Godzilla vs Kong kent een aantal terugkerende castleden uit de vorige film, namelijk Kyle Chandler, Millie Bobby Brown en Zhang Ziyi. De regie is in handen van Adam Wingard (Blair Witch, Death Note). De film staat op dit moment gepland voor een release op 18 maart.