Van Aert klopt Van der Poel in laatste wereldbeker van het seizoen, Alvarado de beste bij de vrouwen

Wout van Aert heeft de wereldbeker veldrijden 2020/21 op zijn naam geschreven. De Belgisch kampioen was in de laatste wereldbeker van het seizoen te sterk voor de wereldkampioen Mathieu van der Poel.

In de openingsronde reden Wout van Aert en Mathieu van der Poel direct weg van de concurrentie. Van Aert bepaalde het tempo, wereldkampioen Van der Poel volgde in het wiel. Na een lekke band op een slecht moment had Van Aert een gat van twintig seconden op Van der Poel en leek de wedstrijd in Overijse beslist.

Na een valpartij van Van Aert kwam Van der Poel tot tien seconden en leek het weer een duel te worden tussen de Belg en de Nederlander. Van Aert zette weer aan en het gat werd weer groter tussen de Belgisch kampioen en de wereldkampioen. Na een valpartij van Van der Poel was het verzet van de Nederlander gebroken en zou Van Aert uiteindelijk met meer dan een minuut winnen op Van der Poel.

Eerder op de dag veroverde Ceylin del Carmen Alvarado de laatste wereldbekerveldrit van het seizoen. De 22-jarige, die volgende week haar wereldtitel verdedigd, heeft op het juiste moment haar goede vorm gevonden. Nadat ze zaterdag al won in Hamme won Alvarado dit keer in Overijse voor Lucinda Brand.

Brand en Alvarado doken met z'n tweeën de slotronde in nadat Denise Betsema een aantal keer tegen de grond was gegaan na een foutje. In de technische afdaling maakte Alvarado het verschil ten opzichte van Brand en won voor het tweede keer dit weekend. Brand werd tweede en Manon Bakker maakte het podium compleet Nederlands.