Brons voor De Laat op EK shorttrack; derde titel Elistratov

Itzhak de Laat heeft zich bij de Europese kampioenschappen shorttrack in Gdansk een bronzen medaille behaald in het eindklassement. In de beslissende superfinale verspeelde hij een tweede plek, hij werd op het laatste moment ingehaald door de Italiaan Pietro Sighel. Eerder op de dag pakte De Laat ook brons op de 1000 meter. De eindzege overall ging naar Semen Elistratov. 

De Laat eindigde vorig jaar bij op het EK nog als vierde. Sjinkie Knegt kreeg in de superfinale een penalty en eindigde in Gdansk op de achtste plek in het eindklassement.

Op de 1000 meter moest De Laat het in de finale opnemen tegen twee Hongaren en Elistratov. Vanaf de vierde stek schoof hij een plek op en probeerde nog verder naar voren te komen. Bij het luiden van de bel kwam Elistratov buitenom naar de kop en moest De Laat genoegen nemen met brons. Elistratov won de afstand. Alleen een straf in de superfinale kon Elistratov nog van het goud afhouden, maar dat gebeurde niet. Hij eindigde als zesde. 

Voor Knegt was de halve finale het eindstation op de 1000 meter. Elistratov nam daarin, net als in de kwartfinales, de leiding. De Laat pakte de kop over en gaf deze niet meer uit handen. Daarachter knokte Knegt voor een derde plaats en kwam daarbij binnendoor bij de Fransman Sebastian Lepape. Voor deze inhaalactie kreeg Knegt na afloop een penalty. Dylan Hoogerwerf kwam in de kwartfinales net tekort voor de volgende ronde.