Knegt pakt brons op 1500 meter, De Laat derde op 500 meter

Op het Europese kampioenschappen shorttrack in Gdansk heeft Sjinkie Knegt de bronzen medaille veroverd op de 1500 meter. De Fries moest de Russen Semen Elistratov en Denis Ayrapetyan voor zich dulden. Itzhak de Laat eindigde net als vierde. De Laat pakte even later brons op de 500 meter.

Halverwege de finale op de 1500 meter kwam Knegt op de derde plek terecht. Hij probeerde nog enkele keren naar voren te schuiven, maar de posities van de Russen kwamen niet in gevaar. De Laat kwam nipt tekort voor het podium. 

De Laat werd eerder op de dag nog tweede in zijn halve finale. In dezelfde race werd Knegt derde, maar mocht als tijdsnelste toch door. Sprinter Dylan Hoogerwerf haalde door een val in de halve finales de eindstrijd niet. 

Op de 500 meter behaalde De Laat de bronzen medaille. Hij gooide in de finale de deur open voor Pietro Sighel, die profiteerde. De Italiaan ging er met het zilver ervandoor. Het goud was voor Konstantin Ivliev. Knegt strandde in de halve finales. De drievoudige Europese kampioen kwam er vanaf de start niet aan te pas en liet zijn race uiteindelijk lopen. Ook Hoogerwerf kwam niet verder dan de B-finale.

In het algemeen klassement leiden de Russen Semen Elistratov en Konstantin Ivliev met 34 punten. De Laat neemt de vierde plek in met 21 punten. Knegt staat zesde met 13 punten. Hoogerwerf is de nummer 12 met twee punten.

De mannen bereikten aan het einde van de dag eenvoudig de finale op de aflossing. In de halve finales reden Italië, Nederland, België en Duitsland lange tijd in die volgorde achter elkaar. Met achttien ronden te gaan gaf Knegt het teken om te versnellen en trok Jens van 't Wout door. Samen met Friso Emons en De Laat behield Nederland de leiding en kon alleen Italië volgen.