Van der Poel en Alvarado laten week voor WK veldrijden goede vorm zien

Mathieu van der Poel heeft in Hamme de Flandriencross gewonnen. De wereldkampioen reed bijna de hele wedstrijd aan de leiding en won met een kleine voorsprong op Belgisch kampioen Wout van Aert.

In de tweede van de acht rondes nam Van der Poel de leiding. Eerst reed de wereldkampioen in het veld nog samen met Michael Vanthourenhout, maar een ronde later moest de Belg passen bij Van der Poel.

Van der Poel begon vervolgens aan een lange solo en leek makkelijk op weg naar zijn vijfde zege op rij in Hamme. Toch kan Van Aert ondanks kleine foutjes genoeg weerstand bieden aan Van der Poel. De Belgisch kampioen kon het verschil van twintig naar tien seconden brengen, maar verder kwam Van Aert niet dichter bij de wereldkampioen. Ver in de achtergrond reed Laurens Sweeck naar de derde plaats.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst naar Ceylin del Carmen Alvarado. De wereldkampioene reed in de tweede ronde weg en soleerde naar de winst in de Flandriencross.

Lucinda Brand en Denise Betsema hadden de beste start in Hamme, maar zouden in de tweede ronde ten val komen en op dat moment reed Alvarado weg bij de rest. Even kon Sanne Cant en Manon Bakker nog volgen, maar al snel was de wereldkampioene duidelijk te sterk voor de rest. Betsema herstelde zich nog wel gedurende de wedstrijd en zou uiteindelijk tweede worden, voor Manon Bakker. Brand had een mindere dag, al werd ze nog wel vierde in de wedstrijd, maar wel op driekwart minuut van de wereldkampioene.