Legendarische Streif eindelijk prooi voor skiŽr Feuz, zware crash KryhenbŁhl

Alpineskiër Beat Feuz heeft eindelijk de meest prestigieuze afdalingswedstrijd van allemaal gewonnen: de afdaling tijdens de Hahnenkammrennen in Kitzbühel op de majestueuze en bijzonder beruchte Streif.

Feuz kwam als vijfde naar beneden en sloeg gelijk een joekel van een gat naar de concurrentie, hoewel de Oostenrijker Matthias Mayer snel na hem al tot op 0,16 seconden naderde. De Südtiroler Dominik Paris kwam vervolgens tot op 0,56 seconden van de tijd van Kugelblitz, waarna de wedstrijd flink vertraagd zou worden.

Eerst ging de in topvorm verkerende Amerikaan Ryan Cochran-Siegle hard onderuit, maar hij leek verder in orde te zijn. Na een onderbreking maakte Urs Kryenbühl uit Zwitserland op de finishsprong een angstaanjagende smak met zo'n 140 kilometer per uur. Hij werd enige tijd behandeld en liep uiteindelijk een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen en twee gescheurde kniebanden op.

Na een lange onderbreking werd er weer afgedaald, maar de wind zorgde regelmatig voor onderbrekingen en na dertig skiërs - het minimale aantal om een wedstrijd officieel te maken - gooide de wedstrijdleiding de boel dicht en was de zege van Feuz een feit.