Perfecte start shorttrackers op EK

Op het Europees kampioenschap shorttrack in Gdansk, het eerste internationale toernooi van het door de COVID-19-pandemie geplaagde seizoen, is de Nederlandse ploeg bijzonder goed begonnen: het team bereikte een maximale score op de kwalificatiedag.

Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma plaatsten zich allemaal zonder noemenswaardige problemen voor de volgende rondes: de halve finales op de 1500 meter en de kwartfinales op de 500 en 1000 meter. Schulting deed dat zelfs met drie zeges in de heats, Velzeboer won er twee en werd één keer tweede, Poutsma pakte één zege en twee tweede plekken.

Bij de mannen boekte Itzhak de Laat op alle drie de afstanden een overwinning in de heats. Sjinkie Knegt en Dylan Hoogerwerf noteerden drie keer een tweede plek en mogen zich daardoor ook opmaken voor de volgende ronde op de drie afstanden.

Ook de estafetteploegen zijn door naar de halve finales. Schulting, Velzeboer en Poutsma wonnen samen met Georgie Dalrymple zeer overtuigend hun kwartfinale. Knegt, Hoogerwerf en De Laat eindigden met Jens van 't Wout als tweede, achter Italië.