Marokkaanse UFC-vechter op staande voet ontslagen

Ottman Azaitar heeft het compleet verbruid bij UFC-baas Dana White. White heeft in 2020 hemel en aarde bewogen om de UFC-evenementen tijdens de coronacrisis gewoon door te laten gaan en Azaitar wist het voor elkaar te krijgen om het grootste MMA-evenement van het jaar 2021 in gevaar te brengen.

White verhuisde het gehele UFC-circus naar Fight Island op Abu Dabi, waar de gehele crew, journalisten, vechters en trainers in een corona-bubbel moesten leven. Volledig afgesloten van de buitenwereld en onder constante controle van artsen wist White de geldschieters tevreden te houden en bijna wekelijks een MMA-gala te organiseren.


Poirier vs McGregor I (Bron: YouTube)

Terugkeer van 'The Notorious'
Zaterdag staat de grote terugkeer van MMA-grootheid Conor McGregor op het programma. De spraakmakende Ier ziet het na het pensioen van opperbaas Khabib Nurmagomedov weer zitten om lekker in de kooi een potje te gaan matten. Tegenstander Dustin Poirier mag zijn verlies uit 2014 proberen te wreken. De kosten van de pay per view rijzen lekker de pan uit en White heeft met McGregor aan zijn zijde weer dollartekens in de ogen.

Maar daar komt Azaitar. Deze Marokkaanse Duitser weet het voor elkaar te krijgen om een paar dagen voor het evenement vrienden van buiten de bubbel het kamp binnen te smokkelen. Hiervoor heeft hij en zijn team hun verplichte armbandjes afgeknipt en aan hun vrienden gegeven. Deze vrienden wisten zodoende zonder problemen het kamp binnen te komen en via een acrobatiek act over de balkons van het hotel in de kamer van Azaitar te komen.

Helaas voor het stel is Fight Island één van de best bewaakte regio's in Abu Dabi en bijna elke vierkante meter staat op camera, waardoor het hele plan op video opgenomen werd. White was witheet en de al dertien wedstrijden ongeslagen Azaitar mocht met zijn gevolg en matties direct vertrekken.

Tegenstander Matt Frevola kwam vrijdag nog wel opdagen bij de verplichte weging en hij mag tegen Arman Tsarukyan nadat zijn tegenstander ook afviel. Azaitar mag op zoek naar een nieuwe werkgever.

UFC 257
MMA-gala UFC 257 wordt zaterdag 23 januari gehouden in de Etihad Arena op Yas Island in Abu Dabi, Verenigd Arabische Emiraten. De main card is vanaf 04.00 uur live en gratis te volgen via kijk.nl

Wil je alvast meepraten over UFC 257 of MMA in het algemeen, doe dat dan hier op het het FOK!-forum!

Volledige programma UFC 257:
Main card:
Dustin Poirier vs. Conor McGregor
Dan Hooker vs. Michael Chandler
Jessica Eye vs. Joanne Calderwood
Marina Rodriguez vs. Amanda Ribas
Andrew Sanchez vs. Makhmud Muradov

Prelims:
Matt Frevola vs. Arman Tsarukyan
Brad Tavares vs. Antônio Carlos Júnior
Julianna Peña vs. Sara McMann
Khalil Rountree Jr. vs. Marcin Prachnio
Movsar Evloev vs. Nik Lentz
Amir Albazi vs. Zhalgas Zhumagulov