FOK! Wat een weer: storing na storing

winterbanner

Hallo!

Een koufront trok afgelopen nacht met tamtam over ons land heen. Maxima van 11 graden zijn dus nu weer even verleden tijd. Op de dag was het vandaag best aardig met wat zon en overwegend droog weer.

Inmiddels heeft een nieuwe storing ons bereikt, als je nu naar buiten kijkt, dan zie je dat het regent. Er kan de komende uren nog best wel wat vallen.

Maar het gaat hard, in de nacht wordt het alweer droog en klaart het flink op. Van vorst is echter geen sprake.

Morgen hebben we dan een heel aardige dag met geregeld zonneschijn en het blijft vrijwel overal droog. Het wordt dan een graad of 7.

Maar daarna komt er een gure noordwestelijke wind te staan. Daarmee komen er veel buien tot ontwikkeling. De bovenluchten koelen namelijk af naar -36 graden.

In het weekend vallen er dus buien. Die kunnen een winters karakter gaan krijgen, dat wil zeggen, hagel, natte sneeuw en mogelijk ook onweer. Ik sluit echter niet uit dat het in de nachten tijdens opklaringen even flink afkoelt, en mocht er dan een bui passeren dan kan dat wel eens een sneeuwbui zijn en kan het even glad worden.

Of dat in onze regio ook gaat gebeuren.... ik sluit het niet helemaal uit. Meer kans is er in de heuvels van Limburg en in het oosten, maar dan is de vraag of er zo diep in het binnenland 's nachts buien vallen.

De maxima liggen komend weekend rond de 5 graden en er staat veel wind uit het noordwesten.

Kortom: Een wisselvallig weekend, maar wel met mooie wolkenluchten.

En zo kwakkelt de winter maar een beetje voort, geen echte kou, maar ook niet extreem zacht. Vrij normaal eigenlijk, maar niet wat veel mensen zouden willen.

Groet, Stephan5

De ochtend is gekomen in Winterswijk (Foto: _UserName_)
De ochtend is gekomen in Winterswijk (Foto: _UserName_)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.