Skicrossers strijden op kaarsrechte piste Idre Fjšll

In het Zweedse Idre Fjäll is de World Cup skicross aldaar van start gegaan. Het is een week met volle bak races: donderdag en vrijdag wordt er gekwalificeerd voor de races van zaterdag en zondag, woensdag werd al begonnen op het kaarsrechte deel van de piste. Dat stuk is het einde van de reguliere piste en kent alleen de nodige hobbels, maar geen enkele bocht. In het weekeinde is het de beurt aan de volledige piste.

Vrouwen
In de finale streden Marielle Thompson uit Canada, Anastasiia Chirtcova uit Rusland en het Zwitserse duo Fanny Smith en Talina Gantenbein om de overwinning. Smith nam gelijk de leiding en stond die vervolgens ook geen moment meer af, terwijl Thompson achter haar plek twee verdedigde. Gantenbein en Chirtcova duelleerden om plek drie, die ging naar de Zwitserse.

Mannen
De finale ging tussen thuisfavoriet Viktor Andersson, de Zwitser Jonas Lenherr en de Fransen Bastien Midol en François Place. Midol sloeg al gelijk een beslissend gat, de strijd achter hem was bijzonder fel en werd in een centimeterfinish gewonnen door Andersson, voor Place en Lenherr.