Ajax ten koste van AZ naar kwartfinales KNVB Beker, ook Feyenoord en Heerenveen bekeren door

Ajax heeft zich ten koste van AZ geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Ook Feyenoord en Heerenveen wisten de laatste acht te bereiken van het bekertoernooi.

FC Emmen - sc Heerenveen
Sc Heerenveen heeft zich woensdag ten koste van FC Emmen geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KVNB Beker. Heerenveen keek bij rust nog tegen een achterstand aan nadat Sergio Peña voor de 1-0 zorgde. Emmen had lang de wedstrijd in handen Uit het niets kwam Heerenveen door een van richting veranderde volley van Benjamin Nygren op gelijke hoogte

Na een handsbal van Ricardo van Rhijn werd de bal op de stip gelegd. Joey Veerman wist dat buitenkansje te benutten, waardoor sc Heerenveen naar de laatste acht gaat van de KNVB Beker.

Feyenoord - Heracles Almelo
Feyenoord heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. Na een zwakke eerste helft van de thuisploeg, wonnen de Rotterdammers met 3-2 van Heracles.

Feyenoord begon zeer slecht aan de wedstrijd tegen Heracles. Al na zes seconden kon Heracles op voorsprong via Delano Burgzorg, maar de spits kon Nick Marsman niet passeren. Na een half uur was het wel raak voor Burgzorg en kwam Heracles terecht op 0-1. Het leek erop dat ook de ruststand was, maar in blessuretijd van de eerste helft zorgde Luis Sinisterra voor de gelijkmaker.

De tijdens de rust ingevallen Bryan Linssen schoot Feyenoord in de 53e minuut op voorsprong. Lutsharel Geertruida vergrootte de voorsprong door in de 84e minuut uit een vrije trap raak te koppen. Adrian Szöke zorgde in blessuretijd nog voor de 3-2 en direct daarna was Heracles nog in de buurt van de gelijkmaker, maar verder kwamen de Almeloërs niet.

AZ - Ajax
Ajax is kwartfinalist in het bekertoernooi. In een boeiend duel tegen AZ wonnen de Amsterdammers dankzij een doelpunt van Zakaria Labyad.

In een leuk half uur kregen zowel AZ als Ajax kansen op de openingstreffer. Na een goede actie van Calvin Stengs kreeg Albert Gudmundsson de kans op de 1-0. Niet veel later was Quincy Promes dichtbij de 0-1, maar het schot van de aanvaller belande op de paal. Uiteindelijk kwam Ajax toch op voorsprong. Uit een scrimmage kwam Ajax op voorsprong. Marco Bizot kon nog redden op schoten van Jurgen Ekkelenkamp en Promes, maar de inzet van Labyad was de AZ-goalie te machtig: 0-1.

In de tweede helft waren er een stuk minder kansen, mede doordat Ajax de controle had over de wedstrijd. Pas in het tweede deel kwam AZ er een aantal keer gevaarlijk uit. Boadu zag een doelpunt wegens hands afgekeurd worden en werd even later in kansrijke positie teruggefloten wegens buitenspel. Ajax kreeg dan weer kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Ryan Gravenberch schoot kiezelhard op de paal, terwijl Promes na een uitbrak op doelman Bizot stuitte. Ook Edson Alvarez was dichtbij de 0-2, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

AZ probeerde het nog wel in de slotfase, maar kreeg geen grote kansen meer, waardoor Ajax zich plaatste voor de kwartfinales van de KNVB Beker-toernooi.