Enorme gasexplosie verwoest pand in centrum van Madrid

Een enorme explosie in de Spaanse hoofdstad Madrid heeft vanmiddag een pand met zeven verdiepingen verwoest. Volgens plaatselijke media gaat het om een gebouw dat bij een kerk hoort. Minstens vijf etages zijn ingestort. Er zijn minstens twee doden gevallen en acht gewonden. Zo meldt het AD.

De oorzaak van de explosie is  nog niet bekend. Het is aannemelijk dat een gaslek de oorzaak is van de explosie, zo melden Spaanse media. Dit is ook volgens de burgemeester van Madrid waarschijnlijk de oorzaak. De gasexplosie vond plaats toen twee mensen controlewerkzaamheden aan een boiler uitvoerden. 

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen in het pand aanwezig waren op het moment van de explosie. Een verslaggever van de Spaanse omroep TVE meldt dat er meerdere gewonden zijn. Een getuige heeft verklaard dat er minstens één persoon binnen vastzat. 'De priesters die op de vijfde en zesde verdieping wonen zijn in orde. We proberen een vrijwilliger te vinden die bij ons werkt', aldus een woordvoerder van de kerk. Hulpdiensten hebben dit echter nog niet bevestigd.