Excelsior, Vitesse en PSV naar laatste acht KNVB Beker

Excelsior, Vitesse en PSV hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB Beker-toernooi. Excelsior won na penalty's van MVV. Vitesse won in eigen huis van ADO, terwijl PSV met de nodige moeite won van Volendam.

MVV - Excelsior
Excelsior kwam door een rake strafschop topschutter Elías Már Ómarsson al na een kwartier op voorsprong, maar vlak voor rust draaide de thuisploeg de wedstrijd volledig om en ging MVV met 2-1 voorsprong de rust in. Na rust ging Excelsior op zoek naar de gelijkmaker en in de 71ste minuut maakte Siebe Horemans deze. Daarna werd er, ondanks genoeg kansen, niet meer gescoord en moesten er dus penalty's aan te pas komen. Die werden het beste genomen door Excelsior en daarmee staat de Rotterdamse club bij de laatste acht van de KNVB Beker.

Vitesse - ADO
Vitesse blijft actief in het bekertoernooi. De nummer twee uit de eredivisie won met 2-1 van ADO Den Haag. Na 25 minuten opende Loïs Openda de score op aangeven van Oussama Tannane. Bij de 2-0 was Openda de aangever en was Matús Bero de doelpuntenmaker.

De wedstrijd leek na de 2-0 beslist. Toch toonde ADO veerkracht, nadat eerst David Philipp dicht bij de 2-1 was maakte Amar Catic met nog tien minuten de aansluitingstreffer. In de spannende slotfase kreeg Philipp nog de kans op 2-2, maar de Duitser miste, waardoor Vitesse naar de laatste acht gaat van het KNVB Beker-toernooi.

Volendam - PSV
PSV heeft met de nodige moeite de kwartfinales van de KNVB-beker behaald. In de eerste helft kreeg Volendam genoeg kansen om de score te openen, maar steeds stond PSV-doelman Lars Unnerstall in de weg. PSV kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. De Eindhovenaren creëerden, in tegenstelling tot de Volendammers, weinig uitgespeelde kansen. Alleen Mauro Júnior kreeg een grote kans, maar die werd goed gepakt door de Volendam-doelman.

In de tweede helft had PSV de wedstrijd beter onder controle, al hielp het wel dat PSV al vroeg in de tweede helft op voorsprong kwam, dankzij Noni Madueke, via een mooi geplaatst schot. Tien minuten voor tijd besliste Denzel Dumfries de wedstrijd. De rechtsback werd in de zestien onderuit gehaald en benutte vervolgens zelf de strafschop en uiteindelijk won PSV met 0-2.