Nadal voor het eerst sinds 2009 weer aanwezig op ABN Amro-toernooi

Rafael Nadal maakt begin maart zijn rentree in Ahoy. Voor het eerst sinds 2009 komt de Spanjaard, twintigvoudig Grand Slam-winnaar, naar Rotterdam.

Twaalf jaar geleden kwam Nadal als laatste keer in actie in Rotterdam. Toen verloor de 34-jarige Spanjaard in de finale van Andy Murray. Een jaar eerder, bij zijn debuut, verloor hij in de tweede ronde.

Nadal zelf kijkt er naar uit om terug te keren naar Nederland. "Het is te lang geleden dat ik in Rotterdam heb gespeeld. Nu het seizoen er zo anders uitziet, past het goed in mijn schema", aldus de nummer twee van de wereld.

"Het is een toernooi waar ik graag speel en ik hoop op de erelijst te kunnen komen. Ik verheug me erop mijn Nederlandse vrienden en fans te zien", zegt Nadal, die in totaal 209 weken lang de nummer één van de wereld is geweest.

Nadal is na oud-winnaar Stan Wawrinka (2015), de mondiale nummer vier en afgelopen november winnaar van de ATP Finals Daniil Medvedev, Kei Nishikori en Jannik Sinner de vijfde speler die bekend is voor het 48ste ABN Amro-toernooi, dat dit jaar plaatsvindt van maandag 1 tot en met zondag 7 maart.