Ruimte-shooter Everspace 2 officieel in Early Access

Het veelbelovende vervolg op Rockfish Games' ruimte-shooter Everspace is sinds gisteren officieel verkrijgbaar via Early Access op Steam en GOG. Everspace 2 lijkt zaken wat anders aan te pakken dan zijn voorganger: waar het eerste deel vooral een focus had op roguelike-elementen en non-lineaire verhaalvertelling, lijkt dit nieuwe deel meer een logisch verhaalverloop te hebben.

Everspace 2 wordt beschreven als een fast-paced, single-player space shooter met 'deep exploration', een enorme hoeveelheid loot en moderne RPG-elementen. Ondergetekende heeft er al een aantal uurtjes op zitten en de beschrijving is redelijk accuraat. Daarbij moet wederom gezegd worden dat het spel er beeldschoon uitziet. Qua besturing en de befaamde dogfights lijkt het redelijk overeen te komen met het eerste deel, wat positief is aangezien we daar erg over te spreken waren. Ook zit de Early Access-versie al bomvol content en speelt het bijna als een full release.

Uiteindelijk zeggen beelden meer dan woorden dus bekijk vooral de EA-launchtrailer hieronder. Everspace is momenteel verkrijgbaar voor €37,99 op Steam en GOG.