Russische freestyleskiŽrs domineren op aerials, Australische wint

In het Russische Yaroslavl is de tweede World Cup-wedstrijd gehouden voor de freestyleskiërs op de aerials, het onderdeel waarbij telkens één grote sprong gemaakt wordt en het vooral om de gymnastische vorm gaat.

Vrouwen
Laura Peel won in december de openingswedstrijd en de Australische was ook nu de beste in wedstrijd één van het weekeinde. Met een Back-Full-Tuck-Full - de enige tuck in de finale - klopte ze de Amerikaanse Ashley Caldwell en de Russische Liubov Nikitina.

In wedstrijd twee kwam Peel er niet aan te pas en was het podium ook geheel anders. Een Back-Full-Double-Full hielp de Amerikaanse Megan Nick aan de overwinning, voor de Wit-Russische Alla Tsuper. De 41-jarige olympisch kampioene van Sochi pakte daarmee haar eerste World Cup-podium in - op vier dagen na - tien jaar tijd, voor de Amerikaanse tiener Kaila Kuhn.

Mannen
Rusland domineerde de finale op dag één, waar een Back-Double-Full-Full-Full - de hele top-4 deed dat overigens - Maxim Burov aan de winst hielp, voor landgenoot Pavel Krotov en de Zwitser Noé Roth.

Een dag later herhaalde Burov zijn truc wederom op uitstekende wijze en ook nu was het genoeg voor de winst. Een andere Rus, Stanislav Nikitin, finishte nu als tweede, voor de Canades Lewis Irving.

Team
Niet geheel verrassend ging de winst in de landenwedstrijd naar Rusland, met Burov, Krotov en Anastasiia Prytkova. Noé Roth, Pirmin Werner en Carol Bouvard hielpen Zwitserland naar plek twee, vlak voor de Amerikanen Caldwell, Eric Loughran en Justin Schoenefeld.