Schansspringer Lindvik wint na indrukwekkende slotsprong in Zakopane

In het Poolse Zakopane is de World Cup-week voor de schansspringers aldaar zondag afgesloten met een individuele wedstrijd. Dat werd een spannende strijd, waarin de Noor Marius Lindvik uiteindelijk zegevierde: de derde overwinning in zijn carrière.

Na de eerste sprong stond Anze Lanisek uit Slovenië aan de leiding, maar de gaten waren klein. De Noren Marius Lindvik en Robert Johansson volgden Lanisek op de voet, Andrzej Stekala uit Polen, de Oostenrijker Daniel Huber, de Japanner Ryoyu Kobayashi, Domen Prevc uit Slovenië en de tweede Japanner, Yukiya Sato, hadden ook nog volop kansen, net als meerdere anderen: zelfs thuisfavorieten Kamil Stoch op plek veertien en Dawid Kubacki op plek zeventien waren nog niet helemaal kansloos.

Markus Eisenbichler sprong voorbij Stoch naar de leiding met nog tien man te gaan, waarna Sato hem van die positie af sprong en ook voorbij ging aan Domen Prevc. Kobayashi nam de eerste plek over, Huber deed dat vervolgens ook en sprong daarmee ook voorbij Stekala. Johansson verdedigde in elk geval zijn positie en pakte plek één over, maar Lindvik sprong er met een prachtige sprong overheen. Lanisek maakte het tot slot spannend, maar haalde het nét niet en werd tweede, tussen de twee Noren.

World Cup-leider Halvor Egner Granerud kende geen best weekeinde en kon dat bepaald niet omdraaien op zondag: hij werd uiteindelijk 23e.