Ten Hag: 'Zege op wilskracht'

Ajax boekte vanmiddag in de klassieker een 1-0 zege op Feyenoord maar zo eenvoudig als het de laatste jaren vaak ging was het nu niet. "We hebben de overwinning op wilskracht eruit gesleept", aldus Ajax-trainer Erik Ten Hag.

"Het was een wedstrijd met twee gezichten", zo concludeerde de trainer. "Wij startten overtuigend en maakten een geweldige goal. Daarna werd Feyenoord beter. We hebben voor elke meter gestreden. Soms moet je zo winnen."

Ryan Gravenberch bleek uiteindelijk de matchwinner te zijn door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. "Ik kreeg de bal van Sébastien Haller, nam aan en kon eigenlijk al schieten, maar toen kwam de kap, zocht ik een hoekje uit en schoot ik met links binnen." De middenvelder moest halverwege geblesseerd afhaken, zijn onderrug was de boosdoener. "Daar heb ik al jaren last van. Soms is het er weer. De laatste weken voelde ik het al en vandaag kon ik niet meer verder."

Het was sowieso een goed weekend voor de familie Gravenberch. Gisteren scoorde zijn oudere broer Danzell Gravenberch al namens Sparta tegen PSV. "Welke er mooier was? Ik denk toch wel die van mij", glunderde de jongste van de broers Gravenberch.