SkiŽr Foss-Solevaag overtuigend naar eerste World Cup-zege, einde seizoen Kilde

In het Oostenrijkse Flachau is de tweede World Cup-slalom van het weekeinde afgewerkt. Zaterdag werd de wedstrijd gehouden die van Wengen naar Kitzbühel verplaatst werd naar Flachau, zondag was het de wedstrijd die oorspronkelijk in Kitzbühel gepland stond.

Dat gebeurde allemaal in elk geval zonder Aleksander Aamodt Kilde. De Noor, die aan een slalom sowieso doorgaans al niet meedoet, heeft in Oostenrijk een zware knieblessure opgelopen tijdens een super-G-training en ligt er voor de rest van het seizoen uit, waardoor hij zijn World Cup-titel niet zal kunnen verdedigen. "Het hoort er soms bij in deze sport", zo relativeerde de uiteraard wel teleurgestelde Kilde.

In de eerste run van de zondagwedstrijd was Sebastian Foss-Solevaag de beste, maar de Noor had wel vijf man binnn vier tienden van hem staan: de Oostenrijkers Fabio Gstrein (+0,27), Manuel Feller (+0,29) en Marco Schwarz (+0,34) en de Zwitser Loïc Meillard (+0,35). Henrik Kristoffersen (+0,51) uit Noorwegen was ook nog gevaarlijk, net als World Cup-leider Alexis Pinturault (+0,68) uit Frankrijk.

Pinturault legde een prima tweede run op de sneeuw en ging voorbij Kristoffersen én Meillard, die een kleine twee tienden tekort kwam. Schwarz was dan weer 0,19 seconden sneller, Feller ging flink in de fout en was na zijn zege van zaterdag kansloos. Gstrein leverde drie posities in en zag zijn podiumkans in rook op gaan, waarna Foss-Solevaag ongenaakbaar was: hij won met 0,76 seconden voorsprong, de eerste World Cup-zege in de loopbaan van de 29-jarige Noor.