Bassino zet dominantie op reuzenslalom voort, Jelinkova valt uit

Alpineskiester Marta Bassino blijft in fantastische vorm verkeren op de reuzenslalom. De Italiaanse won de World Cup-wedstrijd in Kranjska Gora in Slovenië, net als een dag eerder, waardoor ze alle reuzenslaloms die ze dit seizoen wist te finishen ook won.

De Amerikaanse Mikaela Shiffrin was in de eerste run weer eens de beste, de dit seizoen in supervorm verkerende Italiaanse Marta Bassino volgde op 0,30 seconden en Michelle Gisin uit Zwitserland zat op 0,44 seconden. Verder stonden ook de jonge Sloveens Meta Hrovat (+0,86) en de Française Tessa Worley (+0,96) nog binnen een seconde, Sofia Goggia uit Italië (+1,08) zat in de buurt.

Lara Gut-Behrami maakte in run twee flinke indruk en ging daarmee voorbij Goggia en Worley, maar Hrovat hield haar positie wel: de dochter van de burgemeester van Kranjska Gora werd zo in elk geval vierde. Gisin was 0,07 seconden sneller, Bassino nam met 0,66 seconden de leiding over en viel Shiffrin zo aan. De Amerikaanse kende bepaald geen beste run en viel vijf plekken terug, waardoor Bassino haar vierde zege van de winter pakte.

De Nederlandse Adriana Jelinkova plaatste zich met een geweldigde elfde plek een dag eerder voor de Olympische Spelen van Beijing, maar kwam zondag niet aan de finish van de eerste run, nadat ze al vroeg in de fout ging.