SGP-burgemeester: ‘Met heulen openlijke antisemieten FvD ga je een lijn over’

Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal heroverweegt zijn lidmaatschap van de SGP. Hij deed die opmerkelijke uitspraak op sociale media naar aanleiding van het SGP-standpunt over een mogelijke samenwerking met Forum voor Democratie. Zo meldt de Gelderlander.

Fractievoorzitter Kees van der Staaij van de SGP liet gisteren tijdens een onlineverkiezingscongres weten dat hij een samenwerking met Forum voor Democratie niet uitsluit. Van der Staaij reageerde hiermee op uitlatingen van de nieuwe SGP-partijvoorzitter Dick van Meeuwen in de media, waarin hij juist een "duidelijk nee' tegen samenwerking met Forum voor Democratie uitsprak. 

De uitspraak door Van der Staaij was voor Kats de reden om een tweet te plaatsen waarin hij aankondigt zijn lidmaatschap te gaan heroverwegen. De burgemeester reageerde vanmorgen dat er niet meer is te melden dan hetgene hij zaterdagavond heeft getweet: 'Ik heroverweeg mijn lidmaatschap. Verder zijn de afwegingen verder voor mijzelf.'

Op social media verduidelijkte Kats zijn tweet met de volgende reactie waarom hij niet met Forum in zee wil gaan 'Met heulen met openlijke antisemieten ga je een lijn over, die je niet over moet willen gaan. Jammer dat (de) partij deze lijn niet trekt’, twitterde de burgemeester. In een andere tweet schrijft hij dat samenwerking FvD een ‘no-go’ is, 'net als Trumpliefde in de partij'.