Rodelmoeder Geisenberger pakt 50e World Cup-zege

In het Duitse Oberhof heeft de World Cup rodelen een mooi stukje historie opgeleverd: bij de vrouwen ging de winst naar Natalie Geisenberger, die daarmee haar jubileum vierde. Het was namelijk de 50e World Cup-overwinning voor de Duitse legende en de eerste sinds ze vorig jaar moeder werd.

Mannen
Bijna alle late starters hadden moeite met de verslechterende omstandigheden op de baan, behalve Felix Loch. De Duitse World Cup-leider was oppermachtig en dook 0,182 seconden onder de tijd van de Oostenrijker Jonas Müller door. Met Max Langenhan (+0,232) stond er ook een Duitser op plek drie, voor de Rus Roman Repilov (+0,257) en de derde Duitser, Johannes Ludwig (+0,263).

In run twee werd Ludwig met negen duizendsten gepasseerd door olympisch kampioen David Gleirscher, die ook wereldkampioen Repilov met 0,082 seconden voorbij ging. Langenhan kwam óók tekort: hij leverde 0,024 seconden in, wat hem twee plekken kostte. Müller liet zien hoe het moest en pakte met 0,196 seconden de leiding, waarna Loch de overwinning pakte met 0,247 seconden voorsprong.

Dubbels
De strijd om de winst was na één run uitermate spannend: thuisfavorieten Tobias Wendl/Tobias Arlt waren het snelst, maar de Letse broers Andris en Juris Sics zaten er slechts 0,011 seconden achter. Toni Eggert/Sascha Benecken uit Duitsland volgden op 0,072 seconden, welgeteld één duizendste voor Thomas Steu en Lorenz Koller, de Oostenrijks World Cup-leiders.

Steu en Koller verdedigden hun vierde plek in de tweede run ruimschoots en wonnen zelfs een plek: Eggert/Benecken kwamen 0,104 seconden tekort. De Oostenrijkers pakten zelfs nog een positie, want de gebroeders Sics waren 0,016 seconden te langzaam. Daar bleef het niet bij, want óók Wendl en Arlt haalden het niet: de Bayern Express kwam negen duizendsten van een seconde tekort en dus wonnen de Oostenrijkers.

Vrouwen
Duitsland boven in de eerste run: grand dame Natalie Geisenberger was de snelste, de Oostenrijkse Madeleine Egle volgde op 0,035 seconden. De gaten waren niet groot, want de Russin Tatyana Ivanova stond derde op 0,089 seconden, voor het Duitse duo Julia Taubitz (+0,093) en Anna Berreiter (+0,115), die in principe in de tweede run de strijd om de podiumplekken leken te gaan openen.

Berreiter liet een prima tweede run zien en ging met 0,127 seconden voorbij Taubitz, waarna Ivanova ook nét tekort kwam: 0,032 seconden en daarmee was Berreiter's podium zeker. Egle hield haar positie wél vast, maar veel scheelde het niet: acht duizendsten van een seconde. Op Geisenberger stond vervolgens geen maat en met 0,228 seconden pakte ze haar 50e World Cup-overwinning.