Duitsers kloppen Oostenrijk in fraaie teamsprint noordse combinatie

In het Italiaanse Val di Fiemme is in de noordse combinatie de eerste teamsprint van het World Cup-seizoen afgewerkt. Daarin komen teams van twee man in actie, waarbij iedereen één keer van de schans springt en vervolgens om en om vijf ronden aflegt op het langlaufparcours, tien ronden in totaal dus.

De Japanners Ryota Yamamoto en Hideaki Nagai wonnen het schansspringen, maar leken gezien hun mindere langlaufkwaliteiten kansloos voor het podium. Eric Frenzel en Fabian Riessle (Duitsland-1) volgden op negen seconden, twee tellen voor Johannes Lamparter/Lukas Greiderer (Oostenrijk-1).

Ook Espen Bjørnstad/Jørgen Gråbak (Noorwegen-1) en de gebroeders Yoshito en Akito Watabe (Japan-1) zaten er met zestien en negentien seconden nog prima bij, op 33 seconden volgde de snelle Johannes Rydzek met de jonge Julian Schmid (Duitsland-2) en ook de snelle Finnen Ilkka Herola en Eero Hirvonen (+0:38) deden zeker nog mee.

De vier duo's die als eerste vertrokken vormden al snel een groepje, gevolgd door een groep van vijf duo's op - na twee van de tien ronden - zo'n 25 seconden. In hun derde ronde lieten Lamparter en Frenzel de Noor Bjørnstad achter, terwijl Japan-2 inmiddels ruim afgehaakt was. De twee topduo's bleven vooraan strijden, zes teams vochten op dik veertig seconden om de derde plek.

Riessle en Greiderer sprintten om de overwinning en daarin bleek de Duitser de rapste, terwijl Hirvonen Finland op vijftig seconden naar plek drie hielp door Schmid en Gråbak te kloppen op de lijn.