Uitslag Sparta - PSV

PSV heeft zaterdagavond zijn eerste Eredivisie-overwinning van 2021 geboekt. Sparta Rotterdam maakte het de Eindhovenaren op het besneeuwde veld heel erg lastig, maar PSV kwam in het doelpuntrijke duel uiteindelijk toch met de schrik vrij. Het werd 3-5.

Pablo Rosario leverde de bal na vier minuten zomaar in bij Bryan Smeets die hard raak schoot: 1-0. Het duurde even voordat PSV die tik verwerkte, na ruim 20 minuten was de eerste de beste kans meteen raak. Madueke zette voor op Mauro, die raak knikte: 1-1.

Na de rust deed de oranje bal zijn intrede en zette PSV de puntjes op de i. Donyell Malen, die de geblesseerde Cody Gakpo vlak voor rust verving, maakte op aangeven van Rosario al snel 1-2. Weer twee minuten later gaf Jordan Teze een fijn balletje op Madueke, die rustig bleef en PSV na 49 minuten op een comfortabele 1-3 voorsprong schoot.

Het werd 1-4, waarna Sparta het nog spannend maakte. Danzell Gravenberch maakte er 2-4 van. Het werd helemaal spannend toen Reda Kharchouch vanaf de stip nog 3-4 maakte, maar het was Malen die in de extra tijd de eindstand op 3-5 bepaalde.