Uitslag FC Emmen - Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond nog maar eens duidelijk gemaakt waar het pijnpunt bij FC Emmen ligt. De Arnhemmers wonnen eenvoudig in Drenthe en staan op de ranglijst nu weer naast koploper Ajax. Het werd 1-4.

Al na tien minuten stond Vitesse met twee doelpunten verschil op voorsprong op bezoek bij Emmen, dankzij treffers van Thomas Buitink en Oussama Tannane. Ook in de tweede helft schoot Vitesse uit de startblokken, want in de 49e minuut vergrootte Armando Broja de marge namens zijn ploeg. FC Emmen deed wat terug. Michael de Leeuw profiteerde van een chaotische situatie in het zestienmetergebied na een afgeslagen corner. Namens Vitesse deed invaller Patrick Vroegh vlak voor tijd nog een duit in het zakje.

FC Emmen

1 - 4

Vitesse

58' De Leeuw    2' Buitink