Brand blijft Betsema voor Zilvermeercross, Vos derde

Lucinda Brand heeft in Mol de Zilvermeercross gewonnen. De Nederlandse veldrijdster reed in de laatste ronde weg bij haar landgenote Denise Betsema. Marianne Vos maakte het Nederlands podium vol in Mol.

Direct vanuit de start had Denise Betsema de beste start. De Texelse veldrijdster had in de eerste ronde het gezelschap van Manon Bakker en later zou ook Lucinda Brand de aansluiting maken bij de koplopers. Bakker kon de eerste twee rondes nog Betsema en Brand volgen, maar moest daarna afhaken bij de koplopers.

Vanuit de achtergrond kwam Marianne Vos sterk opzetten. De Nederlandse, die in het verleden zeven keer wereldkampioen werd in het veld, had geen beste start in Mol. Gedurende de wedstrijd schoof ze richting de koplopers en in de voorlaatste ronde leek ze op weg naar Betsema en Brand maar door een fout in een afdaling moest ze genoegen nemen met een derde plaats.

In de laatste ronde werd het duel tussen Betsema en Brand beslist. laatstgenoemde nam de leiding in de lastige zandstroken de leiding, waarna Betsema er niet meer voorbij raakte. Voor Brand was het alweer de elfde zege van het seizoen.

Uitslag:

1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema
3. Marianne Vos
4. Manon Bakker
5. Yara Kastelijn
6. Puck Pieterse
7. Laura Verdonschot
8. Clara Honsinger
9. Aniek van Alphen
10. Fem van Empel