Biatlete Eckhoff imponeert met nieuwe zege

Biatlete Tiril Eckhoff is bijzonder lekker op dreef. In Oberhof was de Noorse donderdag de beste op de sprint, nadat ze in het Duitse oord afgelopen week al de sprint én de achtervolging won. Eckhoff heeft nu vijf van de laatste zes wedstrijden gewonnen.

Eckhoff ging bij het staande schieten één keer de mist in, maar was op de langlaufski's dusdanig snel dat ze de Italiaanse Dorothea Wierer toch een kleine tien seconden te snel af was. Wierer had amper een minuut daarvoor nog de snelste tijd neergezet, door met foutloos schieten drie seconden sneller te zijn dan Lisa Theresa Hauser - de Oostenrijks pakte daarmee wel haar derde podium op rij én uit haar carrière.

De Française Justine Braisaz-Bouchet, ook foutloos, finishte op negentien seconden als vierde, vier tellen voor haar landgenote Anaïs Chevalier-Bouchet, wiens ene misser uiterst kostbaar bleek. World Cup-leidster Marte Olsbu Røiseland (1+1) werd achtste, de derde Noorse topper, Ingrid Landmark Tandrevold, zakte tijdens de race naar de sneeuw: ze had ademhalingsproblemen en moest stoppen, maar herstelde gelukkig wel weer.

Namens België deed Lotte Lie mee, zij kwam met één staande schietmisser tot de 73e plek.