Biatleet BÝ slaat aanval landgenoot af

In het Duitse Oberhof heeft biatleet Johannes Thingnes Bø een aanval op zijn leidende positie in de World Cup afgeslagen. De Noor zegevierde in de Duitse sneeuw, waar de concurrentie uit eigen land kwam.

De dit seizoen bizar goed schietende Sturla Holm Lægreid trof ook nu tien keer doel en daarmee was al snel duidelijk dat hij in elk geval een gooi deed naar de zege. Arnd Peiffer uit Duitsland, eveneens foutloos, kwam vijftien seconden tekort en diens landgenoot Erik Lesser was nog een paar seconden langzamer.

Lægreid's landgenoot Bø wist ook alle schijven omver te schieten, maar was op de ski's nog wat sneller dan zijn nieuwste concurrent. Dat hield hij vol tot aan de finish, waar hij 12,4 seconden rapper was dan Lægreid. Peiffer completeerde het podium, voor Lesser en Johannes Dale, naast Lægreid de tweede Noor die definitief doorgebroken is dit seizoen.

Florent Claude deed het namens België met één misser en een 34e plek bijzonder goed, Thierry Langer (1+0) noteerde de 68e tijd en Tom Lahaye-Goffart (2+1) werd 96e.