Uitslag PSV - AZ

PSV heeft de kans laten liggen om in elk geval voor een dag de koppositie in de eredivisie over te nemen. De Eindhovenaren verloren woensdagavond de topper in eigen stadion tegen AZ met 1-3.

Na een klein half uur kreeg AZ een penalty nadat PSV-doelman Yvon Mvogo wild uitkwam en daarbij Myron Boadu aantikte. Teun Koopmeiners faalde niet vanaf elf meter: 0-1. Nog voor rust werd het ook nog 0-2 voor AZ. Opnieuw was Koopmeinders de doelpuntenmaker. De aanvoerder van AZ verlengde een corner met de hak en ging vervolgens prachtig over de PSV-doelman heen.

Waar PSV afgelopen zondag een 2-0 voorsprong weggaf in de topper tegen Ajax, hoopte PSV nu dat het de score nog kon omdraaien. In de 60ste minuut kreeg PSV weer hoop nadat Philipp Max de aansluitingstreffer uit een vrije trap maakte. PSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar AZ verdedigde met succes de voorsprong en uiteindelijk werd het ooknog 1-3 nadat Calvin Stengs in de extra tijd zijn doelpuntje meepikte.

Door de eerste thuisnederlaag van PSV staat de ploeg momenteel derde op één punt van Vitesse en koploper Ajax, dat morgen tegen FC Twente speelt. AZ blijft de nummer vijf, maar verkleint het gat met PSV naar drie punten.

PSV

1 - 3

AZ

59' Max    31' Koopmeinders (pen)