Fok! Wat een weer: bijna overal droog

In de zuidwestelijke helft is het bewolkt en in het uiterste zuidwesten en zuiden valt er (mot)regen, lokaal ook natte sneeuw. In het noordoosten komen brede opklaringen voor. De minima lopen uiteen van 2°C in Zeeland tot lokaal -5°C in het noordoosten en in de noordoostelijke helft is er kans op gladheid. Overdag blijft het in de zuidwestelijke helft bewolkt met in Zeeland aanvankelijk nog af en toe (mot)regen of natte sneeuw. Elders zijn er zonnige perioden, afgewisseld door wolkenvelden. De maxima liggen rond 3 °C. De wind wordt geleidelijk oostelijk en zwak tot matig.

In de avond trekt de bewolking naar het zuiden weg en wordt het wisselend bewolkt. Later in de avond en in de nacht nacht naar vrijdag drijven in de noordelijke helft wolkenvelden en enkele lichte (winterse) buien binnen vanaf zee. Er is dan opnieuw kans op lokale gladheid. De overwegend noord- tot noordoostenwind is zwak, vlak aan zee matig. De temperatuur varieert van -3°C in het zuiden en oosten tot rond het vriespunt in het westen.

Vrijdag overdag blijft vooral in de noordelijke provincies de kans op een lichte (winterse) bui bestaan. Naarmate de dag vordert kan een enkele bui iets verder landinwaarts trekken. De wind is zwak en veranderlijk, vlak aan zee noord tot noordoost en matig. De middagtemperatuur loopt uiteen van net boven nul in Zuid-Limburg tot 4°C aan de kust. (Bron: KNMI)


Zwanenburght in Kleve (Foto: qltel)
Zwanenburght in Kleve (Foto: qltel)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!