Skiester Shiffrin wint slalomklassieker Flachau

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft eindelijk weer eens een slalom gewonnen in de World Cup. De Amerikaans was dinsdagavond de beste op de klassieke avondslalom in Flachau.

Zoals wel vaker dit seizoen zat de top-4 in de eerste run dicht bij elkaar, maar waren de gaten daarachter groter. Mikaela Shiffrin was dit keer de snelste: de Amerikaanse ging acht honderdsten van een seconde rapper naar beneden dan Wendy Holdener uit Zwitserland. De Slowaakse Petra Vlhova, winnares van zes van de vorige zeven slaloms, gaf 0,14 seconden toe en thuisfavoriete Katharina Liensberger volgde op 0,33 seconden. Michelle Gisin uit Zwitserland stond vijfde, maar wel al op 1,09 seconden.

In de tweede run behield Gisin ruimschoots haar positie, waarna de snelste vier van de eerste manche om de overwinning konden strijden. Liensberger was maar liefst 1,33 seconden sneller dan Gisin en wipte daarmee ook 0,43 seconden voorbij Vlhova. Holdener kwam 0,24 seconden tekort en dus kon alleen Shiffrin de eerste zege van Liensberger nog voorkomen. Dat gebeurde: de Amerikaans won met 0,19 seconden verschil en dus bleef Oostenrijk nog altijd zonder slalomzege bij de vrouwen sinds 2014.