NFL: Uitslagen wild-card round

Afgelopen zaterdag en zondag vonden de eerste play-off wedstrijden van dit seizoen plaats. De Buffalo Bills, Los Angeles Rams, Tampa Bay Buccaneers, Baltimore Ravens, New Orleans Saints en Cleveland Browns wisten de eerste ronde te overleven en mogen samen met de al geplaatste Kansas City Chiefs en Green Bay Packers vechten voor de titel.

Indianapolis Colts 24 @ Buffalo Bills 27
De laatste play-off overwinning van de Bills dateerde van 1995. Toen wisten zij in de wild-card round de Miami Dolphins te verslaan. Daarna wisten zijn nog vijf keer de play-offs te bereiken, maar nooit een wedstrijd te winnen. Hier kwam afgelopen zaterdag een einde aan na een leuke en spannende wedstrijd tegen de Indianapolis Colts. Ondanks dat de Bills maar met drie punten verschil hebben gewonnen kwam de wedstrijd eigenlijk nooit echt in gevaar.

Los Angeles Rams 30 @ Seattle Seahawks 20
Op papier waren de Seattle Seahawks hier de favoriet, maar het waren de Los Angeles Rams die de wedstrijd van begin tot eind onder controle hadden. De Rams besloten om met quarterback John Wofford aan de wedstrijd te beginnen. Wofford die, in de laatste wedstrijd van het seizoen, de geblesseerde Jared Goff succesvol wist te vervangen mocht ook deze wedstrijd beginnen. Helaas was het dit keer Wofford die geblesseerd raakte na een ongelukkige botsing met een verdediger van de Seahawks. Daardoor was het toch weer Goff die de rol van quarterback op zich mocht nemen. Goff pakte deze kans met beide handen aan en leidde de Rams naar een 30-20 overwinning.

Tampa Bay Buccaneers 31 @ Washington Football Team 23
Na maar liefst zes Super Bowl overwinningen met de New England Patriots gaat quarterback en levende legende Tom Brady ook met de Tampa Bay Bucanneers een poging doen de Super Bowl te winnen. De eerste stap werd gezet door hun favorieten rol waar te maken en te winnen van Washington Football Team. Washington kon dankzij hun goede verdediging langer dan verwacht in de wedstrijd blijven, maar kwamen uiteindelijk toch te kort. De laatste keer dat de Bucanneers een play-off wedstrijd wonnen was in 2002 toen zij ook voor het eerst de Super Bowl wisten te winnen. Gaat de geschiedenis zich herhalen?


Baltimore Ravens 20 @ Tennessee Titans 13
In één van de minder leuke wedstrijden van afgelopen weekend wisten de Balitmore Ravens te winnen van de Tennessee Titans. Beide teams speelden verdedigend heel sterk, maar het waren vooral de verdedigers van de Ravens die alle aanvallende wapens van de Titans zestig minuten lang onder controle wisten te houden. Sterspeler en runningback Derrick Henry, die tijdens het reguliere seizoen ruim 2000 rushing yards haalde, kwam niet verder dan 40 rushing yards. Hierdoor kwam het aanvallende spel van de Titans nooit op gang en wisten de Ravens de wedstrijd relatief makkelijk uit te spelen.

Chicago Bears 9 @ New Orleans Saints 21
Ook deze wedstrijd had weinig spanning. De Chicago Bears speelden verdedigend sterk, maar werden nooit echt gevaarlijk. De New Orleans Saints werden het gehele seizoen al geplaagd door allerlei blessures, COVID-19 besmettingen en quarantaines maatregelen. Het was dan ook lang geleden dat quarterback Drew Brees, runningback Alvin Kamara, wide receivers Michael Thomas en wide receiver Deonte Harris tegelijk op het veld konden staan. Ondanks het goede verdedigende werk van de Bears wisten deze spelers keer op keer gaten te vinden in de verdediging.


Het kan wel eens het laatste seizoen zijn voor Drew Brees en natuurlijk zal hij zijn indrukwekkende en met records gevulde carriëre willen afsluiten met een Super Bowl overwinning.

Cleveland Browns 48 - Pittsburgh Steelers 37
Save the best for last .... dat is wat de NFL gedacht moet hebben toen zijn besloten om dit de afsluiter te laten zijn. De Cleveland Browns zorgden in een knotsgekke wedstrijd voor de grootste verassing van de Wild Card Round. De Steelers begonnen aan de wedstrijd, maar maakten een grote fout waardoor de Browns al na ongeveer tien seconden op een 7-0 voorsprong kwamen. De Steelers bleven in het eerste kwart fout op fout stapelen en konden ook geen manier vinden om de twee Browns runningbacks, Nick Cubb en Kareem Hunt, te stoppen. Na nog geen vijftien minuten keken de Steelers al tegen een achterstand van maar liefst vier touchdowns aan.

Ondanks dappere pogingen van de Steelers bleek het onmogelijk om die achterstand nog om te buigen en eindigde de wedstrijd met een 48-29 overwinning voor de Browns. De eerste play-off overwinning sinds 1994.

Speelschema divisional round
Zaterdag 16 januari, 22:35 (NL): Los Angels Rams @ Green Bay Packers
Zaterdag 16 januari, 02:15 (NL): Baltimore Ravens @ Buffalo Bills
Zondag 17 januari, 21:05 (NL): Cleveland Browns @ Kansas City Chiefs
Zondag 17 januari, 00:40 (NL): Tampa Bay Bucanneers @ New Orleans Saints