Bekersprookje Marine AFC eindigt thuis tegen Tottenham

Tottenham Hotspur heeft zondag probleemloos de vierde ronde van de strijd om de FA Cup bereikt. Aan het historische sprookje van Marine AFC kwam een einde. Het werd 0-5

Marine komt uit op in de Northern Premier League Division One North West op het achste niveau van de Engelse voetbalpiramide. Tottenham staat vierde in de Premier League. Dit is het grootste verschil ooit in deze fase van het oudste bekertoernooi ter wereld. 

Het was voor The Lilywhites op meer fronten een historische dag. Met meer dan 25 duizend virtuele bezoekers, die voor hun ticket tien pond betaalden om Marine FC door de de coronabeperkingen misgelopen inkomsten alsnog te bezorgen, was thuishaven Rossett Park ruim acht keer uitverkocht. Mourinho was een van de mensen die een ticket had aangeschaft.

Op het virtueel meer dan afgeladen Rossett Park, met de nodige mensen die vanuit de aangrenzende achtertuinen meekeken, had Neil Kenghi Marine FC na twintig minuten verder laten dromen met zijn schot op de lat. Na een kwart wedstrijd werd de thuisploeg snel uit de droom geholpen door goals van Carlos Vinicius (3) en Lucas Moura.

Voor Alfie Devine werd het ook een zeer bijzondere avond. De pas zestienjarige Engelse middenvelder maakte als invaller zijn debuut in de Tottenham-hoofdmacht, waardoor hij de jongste speler in de clubhistorie is. Een kwartier na zijn entree schoot hij raak. Zijn schot in de korte hoek was het laatste wapenfeit van Tottenham.

Dat sprookjesdebuut vond plaats in de thuishaven van Marine FC, dat na de successen tegen Barnoldswick Town, Frickley Athletic, Runcorn Linnets, Nantwich Town, Chester, Colchester United en Havant & Waterlooville het memorabele FA Cup-avontuur op zondag 10 januari zag eindigen.