BobsleeŽr Friedrich breekt record met 46e World Cup-zege

Het Europees kampioenschap bobsleeën in het Duitse Winterberg is zondag afgesloten met de wedstrijd in de viermansbobs. Zoals altijd was de wedstrijd geïntegreerd in de World Cup en dat was dan ook de voornaamste prijs die op het spel stond.

Niet geheel verrassend stond Francesco Friedrich na de eerste run bovenaan, samen met remmers Thorsten Margis, Candy Bauer en Alexander Schüller. Het team van de Canadees Justin Kripps volgde op 0,24 seconden, de Oostenrijkse slee van Benjamin Maier gaf 0,34 seconden toe en de Rus Rostislav Gaitiukevich stond al op 0,55 seconden.

In de tweede run deed Gaitiukevich met een uiterst indrukwekkende afdaling een gooi naar een podiumplek, Maier leidde zijn team er 0,19 seconden onderdoor. Kripps en zijn team gingen dan weer 0,19 seconden onder de Oostenrijkers door, met alleen Friedrich en co te gaan. De Duitsers braken het startrecord en wonnen met 0,57 seconden, waarmee Friedrich geschiedenis schreef: het was zijn 46e World Cup-zege, nadat hij het record van de legendarische André Lange een dag eerder al evenaarde.

Ivo de Bruin noteerde een keurige negende tijd in de eerste run, samen met remmers Joost Dumas, Dennis Veenker en Janko Franjic. In run twee ging het iets minder goed, waardoor de Nederlandse slee twee plekken inleverde en als elfde eindigde.